Dit keer het wedstrijdverslag van Harry de Waard ivm afwezigheid supportersoog

Eerste helft:

Kapelle begint voortvarend. In 2e minuut krijgt Kapelle vrije trap op randje zestien. Marco schiet helaas over. Maar toon is gezet.

Kapelle speelt verzorgd opbouwend voetbal met centrale rol voor Rob, Cas en Salim. Kapelle speelt de bal goed rond met rust in het spel en geduld. Verdedigende linie staat goed met Maikel, goed coachend en Sander, zakelijk spelend in het centrum. Jordi, gedreven en Niels, ouderwets zeker in rol op de flanken.

In 10e minuut scoort  spits Marco de verdiende 1-0 op aangeven van Jasper. FC Bergen is een technisch voetballende ploeg en heeft net als Kapelle dezelfde visie om van achteruit verzorgd op te bouwen. Maar het gedisciplineerde Kapelle staat positioneel sterk, spelen kort op de man en Bergen creëert daardoor niet veel.

In 36e minuut zien we goed storend werk van Jasper. Hij vindt Marco die z’n paar meter vrije ruimte goed benut. Hij schiet de 2-0 vanaf de zestien binnen.

Kapelle is in eerste helft bovenliggende ploeg. Was dit eigenlijk in alle tot nu toe gespeelde wedstrijden. Het ontbrak echter aan een goede doorgaande lijn in tweede helft.

Kapelle krijgt in rust opdracht om meer vanuit reactie en omschakeling te gaan spelen. Vooral defensief mannetje staan en bij verovering bal groot maken en ruimtes snel benutten.

2e helft

Bergen mag bal rondtikken. Technisch gesproken leuk om aan te zien. Ze hebben balvaardige voetballers. Alleen gaat het voetbal om het creëren van kansen en dat ontbreekt. Kapelle heeft geen problemen om Bergen op te vangen. Verdedigt scherp en verovert bal op middenveld of in verdedigende linie. Blijft geconcentreerd z’n ding doen.

In tweede helft zien we 3 nieuwe spelers: Stijn voor Jasper, Job voor Rob en Ruben voor Marco. Jordi gaat in spits en Ruben gaat rechtsachter spelen

Bergen speelt zichzelf kapot en krijgen het niet meer aangelopen. Kapelle profiteert in 82e minuut via Salim en Jordi. Salim geeft diep op Jordi. Jordi gaat alleen op keeper FC Bergen af en maakt de 3-0. Hoppa. Klaar. Laatste 10 minuutjes is het vooral Kapelle dat nog het een en ander probeert, maar veel spectaculairs is er niet meer te zien. Kapelle is tevreden en Bergen schikt zich.

De wedstrijd is gespeeld. Kapelle heeft het goed gedaan. Eerste helft technisch goed gespeeld. Met initiatief en tweemaal gescoord. Tweede helft initiatief gedisciplineerd wat losgelaten en kansen afgewacht. Lekker is ook de nul. Lars heeft het niet moeilijk gehad, keepte een goede wedstrijd.

Technisch gesproken, heeft het team behoorlijk wat in z’n mars. Om dit een hele wedstrijd op de mat te leggen, is conditioneel sterker worden in deze fase van de voorbereiding een hoofddoel voor het team van coach John de Frel.

Eerste drempel is genomen met een soevereine 3-0 winst. Volgende week is VVC ’68 uit Halsteren de tegenstander in de tweede bekerwedstrijd. Maar eerst oefent Kapelle a.s. dinsdagavond nog tegen SSV.