Kapelle 2 periodekampioen. Mannen gefeliciteerd. Wat mooi om te zien hoe spelers ongeacht of ze nu 18 of 48 zijn, blij en trots kunnen genieten van zo’n mooi resultaat. Kapelle 1 heeft in Kruiningen met 0 – 4 gewonnen van Kruiningen na een 0 – 1 ruststand. Toen ik om half 3 in Kruiningen aankwam was ik verrast toen ik zag dat onze bank bestond uit Sofyan, Rob en Jordi. Wat een kwaliteit op de bank. Wel lef van trainer de Frel om met zo’n jong team te starten. Wout en Cas startten naast Salim op het middenveld en Ruben kreeg de taak om de veel scorende spits Thomas Paauwe uit te schakelen. Verder de gebruikelijke opstelling.

Al direct vanaf de start is duidelijk dat Kapelle veel beter is dan Kruiningen. Leuk voetbal wat na 15 minuten resulteert in de 0 – 1 van Reinier die goed wordt aangespeeld door Jasper Vink. Hierna krijgt Kapelle wat kansen en is het wachten op de 0 – 2. Marco krijgt een dot van een kans na 35 minuten na een mooie assist van Salim. Helaas mist hij. Geweldig te zien is hoe Ruben door fel voor z’n man te komen z’n tegenstander uit de wedstrijd speelt.

Na de rust een feller Kruiningen en een traag startend Kapelle. Gelukkig krijgen we na 5 minuten een strafschop mee die Wout Vink goed inschiet. 0 – 2. De tweede helft speelt Kapelle minder. Rob, Jordi en Sofyan komen erin voor Wout, Reinier en Marco. Er komt meer voetbal in de ploeg. Het voetbal wordt als zaalvoetbal op het middenveld gespeeld maar de aansluiting met de snelle spitsen blijft moeizaam. Toch worden er bij uitbraken van Salim, ver schot in de hoek, en Jasper, na goed doorzetten, nog 2 x gescoord en is de wedstrijd definitief gespeeld.

Na 8 wedstrijden 18 punten en op de derde plaats achter Yerseke en RCS is een mooie tussenstand. Zaamslag, VCK en Walcheren hebben immers gelijkgespeeld en Dauwendaele heeft verloren. Volgende week komt Zaamslag op bezoek. Een wedstrijd om de derde plaats. Kom kijken want dit team is uw steun waard.

Supportersoog