Wat een wedstrijd. Na 35 minuten met 0 – 3 achter na een foutenfestival van Kapelle en na 60 minuten 3 – 3 gelijk en toch met 3 – 4 verliezen. We staan weer vijfde want VCK en Zaamslag zijn ons voorbij. Opvallend dat RCS 3 punten laat liggen thuis tegen Walcheren.

In het eerste kwartier werd Kapelle enorm verrast door het agressief en scherp voetballend Zaamslag. Na 6 minuten slap ingrijpen van Niels waardoor we  0 -1 achter komen  en 10 minuten later vergeet Ruben de bal weg te schieten waardoor de spits van Zaamslag 0 - 2 kan scoren. Na 20 minuten begint Kapelle wakker te worden en gaat de wedstrijd gelijk op. Kapelle krijgt wat kleine kansjes maar weet die niet te benutten. Net toen het een beetje wedstrijd begon te worden slaapt middenveld en verdediging en scoort Zaamslag toen onverdiend de 0 – 3. Trainer de Frel grijpt in en brengt Wout Vink voor Cas de Waard. Twee minuten later is het 1 – 3 na een beste kopbal in de hoek van de meegekomen Ruben  uit een goed genomen vrije trap van Rob. Ruststand is 1- 3.

Na de rust vervangt Jordy Matondo de geblesseerde Reinier. Kapelle neemt direct na rust het initiatief wat beloond wordt. Eerst scoort Marco de 2 – 3 na een scherpe voorzet van Wout. Kapelle dringt aan en is beter dan Zaamslag hetgeen niemand voor de rust kon bedenken. In de 58e minuut kopt Marco over en in de 59e minuut is het wel raak. Jasper zet een aanval op. Speelt Marco aan die hem direct teruggeeft en Jasper scoort de gelijkmaker 3 - 3. Zn vijftigste in Kapelle 1. Verdedigend staat het de tweede helft beter als Niels samen met Ruben de 2 spitsen van Zaamslag gaan bespelen en Wout en Pito aan de flanken doorschuiven naar het middenveld.

Kapelle weet na de gelijkmaker niet wat ze moeten doen. Weer terugtrekken in een verdedigende stelling zoals in de eerste helft of brutaal doorgaan met aanvallen. De wedstrijd kan daardoor alle kanten op. In de 76e minuut gaat het fout als Wout de linkshalf van Zaamslag teveel ruimte geeft. Die speelt Maikel uit en schiet van grote afstand over Lars heen. 3 – 4. Het laatste kwartier heeft Kapelle de kracht en de handigheid nog niet om nog een keer terug te komen. Jammer dat te veel spelers zichzelf onnodig uit de wedstrijd spelen door te veel te reageren op de scheidsrechter en de tactisch slimmere tegenstanders. Het was een wedstrijd met 2 gezichten waar Kapelle in de eerste helft negatief en in de tweede helft positief verraste.

Mannen besef toch eens hoe goed jullie kunnen zijn als team en laat dat vanaf de start zien. Zaterdag uit naar Bevelanders. Daar gaan we weer vol voor de winst om 3 punten te halen. Succes.

Supportersoog