Wat was ik teleurgesteld zaterdag na afloop van de wedstrijd van mijn Kapelle. Ik heb m’n aantekeningen 2 dagen weggelegd omdat ik niet negatief wil zijn maar ook niet wilde huichelen. Nadat ik door een aantal vaste fans van supportersoog was benaderd waar het verslag bleef, ben ik toch gaan zitten om wat op papier te zetten.

Zonde en jammer. Het liep zo lekker dit seizoen en nu na een slechte eerste helft tegen Zaamslag en een offday tegen Bevelanders staan we op de zesde plaats met 18 punten in plaats van tweede met 24 punten en 1 punt achter Yerseke. Volkomen onnodig 2 – 1 verloren van Bevelanders na een wedstrijd waar we aanvallend niets brachten en verdedigend zeer onrustig waren en zoveel fouten maakten dat we van geluk mogen spreken dat er maar 2 ingingen.

T.o.v. vorige week speelde Job linksachter en spelen Wout, Cas en Salim op het middenveld. Sofyan is verhinderd en Pito en Rob zitten naast spits Souliman Abali, die hersteld is van een blessure, op de bank. Reeds na 4 minuten staan we met 1 – 0 achter. Eerst laat keeper Lars onnodig een vrije trap los. Uit de hoekschop die hierdoor volgt, staat het niet scherp en scoort Bevelanders. Kapelle blijft onzeker verdedigen en heeft na 11 minuten geluk dat de terechte 2 – 0 wordt afgekeurd voor buitenspel. Na 13 minuten redt Lars knap als Job z’n man laat ontsnappen. Halverwege de tweede helft begint Kapelle wat beter te voetballen. Na 33 minuten is het gelijk als Reinier met een geweldige actie de 1 – 1 maakt. Dat is ook de ruststand.

Als trouwe supporter verwacht je dat Kapelle in de tweede helft net als vorige week tegen Zaamslag de zaak corrigeert. Niets is minder waar. Kapelle speelt fantasieloos en ongeïnspireerd. Na 50 minuten schiet Bevelanders op de paal en na 61 minuten is het 2 – 1. Net nadat middenvelder Rob verdediger Job heeft vervangen. Door de onzekerheid wie de linker zone gaat verdedigen scoort de rechtsbuiten van Bevelanders. Souliman komt er na 70 minuten nog in. Hij creëert wat kansjes maar de meeste kansen zijn voor Bevelanders. Mannen wat een slechte wedstrijd. Heel snel vergeten en zaterdag tegen Vlissingen thuis de draad weer oppakken en 3 punten in Kapelle laten. Ik ben erbij en reken op jullie.

Supportersoog