Een goede zaterdag voor Kapelle. Zelf winnen van Wemeldinge en concurrent Walcheren zien verliezen van Vlissingen. Met 30 punten uit 15 wedstrijden op de derde plaats. Op de koude zaterdagmiddag begon Kapelle met Justin in de goal en Marco, Sander, Pito en Ruben in de achterhoede. Op het middenveld kregen Cas en Sofyan naast Rob een kans in de basis. Salim stond linksvoor, naast spits Jordy en Jasper, omdat Reinier op vakantie was. En Wout was net als Maikel en Niels reserve.

Kapelle ging onder aanvoering van Sofyan fel van start en liet zien dat Wemeldinge kansloos was. Na 3 minuten scoort Marco met een schot van afstand in de kruising. Na 10 minuten besliste Jasper door van 30 meter over de onnodig uitgelopen doelman te scoren. In de 25e minuut is het even schrikken als Marco en Justin alles nodig hebben om een bal van de lijn te halen en een doelpunt voorkomen. Direct erna is de wedstrijd beslist als Sofyan Jasper op rechts wegstuurt. Vanaf de achterlijn zet hij voor op de meegelopen Sofyan. Die blesseert zichzelf maar de verdediger van Wemeldinge tikt zelf de 0 – 3 in het doel. Jammer dat Sofyan geblesseerd het veld moet verlaten want na een paar wedstrijden op de bank starten was te zien dat hij zich in de basis wilde spelen. Na dat hij zich geblesseerd laat vervangen gaat Wout linksvoor spelen en Salim op het middenveld achter de spits. Kapelle is niet scherp meer en laat Wemeldinge tegen scoren als Justin een goed genomen vrije trap loslaat. Gelukkig hersteld Kapelle dit direct als Pito een voorzet tot zijn eigen verrassing over de slecht opgestelde doelman van Wemeldinge het doel in ziet gaan. 1 – 4. Wat gelijk de ruststand is. In de tweede helft ontbrak de inspiratie om door te drukken en het zwak spelende Wemeldinge op het hakblok te leggen. Snel vergeten of van leren. Volgende week thuis tegen RCS de kans om punten van de concurrent te pakken. Succes mannen.

Supportersoog