Op een druilige dinsdagavond heeft Kapelle het publiek verwent door met leuk voetbal Walcheren te verslaan. Trainer John de Frel startte met Jordy Matondo in de spits en Reinier Goedemond op linksbuiten. Souliman Abali begon naast Cas de Waard en junior Martijn van der Ploeg op de bank. Het eerste kwartier was voor het beter voetballende Walcheren dat met oud Hoek en Vlissingen spelers Maarten van Rooseveld en Etienne Mallie veel ervaring op het veld had staan. Wat zaterdag tegen Arendskerke andersom gebeurde in ons nadeel, gebeurde nu in ons voordeel. Bij de eerste de beste uitval scoort Kapelle 1 – 0. Jasper Vink speelt zich vrij en geeft op het juiste moment de steekpass op Jordy die de keeper passeert en scoort. In de 22e minuut tikt Justin een goed schot van Mallie knap uit de hoek. 1 minuut later is het wel raak als Jasper slecht uitverdedigd en de bal verliest waardoor van Rooseveld de gelijkmaker scoort. Beide elftallen krijgen kansen in de eerste helft. De beste kans is voor Jasper die in de 30e  minuut net naast kopt.

In de tweede helft kan in deze wedstrijd nog van alles gebeuren is de conclusie in de rust. De Frel wisselt in de rust Abali voor spits Matondo. Achteraf een goede keuze want die heeft binnen 2 minuten de 2 – 1 erin liggen. Enkele minuten later is het al 3 – 1 uit de mooiste aanval van de avond. Reinier Goedemond krijgt de bal op de middenlijn. Versnelt naar voor , geeft af naar Jasper Vink die op snelheid de bal vanaf de achterlijn hard voorschiet en de goed meegelopen Reinier drukt af. Vervolgens speelt Kapelle met mooi verzorgd voetbal Walcheren van de mat. Zo hebben ze nog niet vaak gespeeld. Jammer genoeg komen hier geen doelpunten uit. In de 66e minuut staat Kapelle net na de wissel van Cas voor Wout op links even niet goed en scoort de vrijstaande rechterspits Marc van der Eijk. 3 – 2. Even was de gedachte dat het nog spannend zou worden maar 5 minuten later scoort Jasper knap met het hoofd uit een goed genomen hoekschop van Pito de 4 - 2. Martijn van der Ploeg komt nog in het veld voor Reinier en Kapelle speelt het laatste kwartier de wedsstrijd professioneel uit. Walcheren zet wel aan maar kan tegen de verdediging onder aanvoering van de goed spelende Marco den Deurwaarder geen potten breken. Eindstand 4 – 2. Wilt u de wedstrijd zien? Kijk dan op het Utube kanaal naar   Kapelle Walcheren’’. Videoman Dimitrie Lauwer heeft er weer een mooie samenvatting opgezet.

Wel jammer dat concurrent VCK van Zaamslag heeft gewonnen. Achter Yerseke, RCS en Zaamslag staat Kapelle op de vierde plaats met 1 punt voorsprong op VCK. Zaterdag spelen we uit tegen VCK. Dit zal een mooi gevecht worden om de vierde plaats op het kunstgras in Koudekerke. Mannen succes.

Supportersoog