Beste jeugdtrainers/leiders,

Vorig seizoen is VV Kapelle gestart met het Rode Draad-leerplan. VV Kapelle werkt hierbij samen met www.jeugdvoetbalopleiding.nl.

Het derde maandthema is Doorkomen via de zijkanten en start vanaf 29 oktober 2018. Via het Rode Draad-leerplan kunnen jeugdtrainers en leiders zich voorbereiden. Woensdag 14 november is er begeleiding, ondersteuning en feedback. Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende feedback ontvangt.

Toelichting trainingsinhoud (uitgewerkt in het Rode draadboek):

• Maandag/dinsdag zijn de individuele trainingen (maandthema) van toepassing.
  • Woensdag/donderdag zijn de wedstrijdgerichte trainingen (maandthema) van toepassing.

TEAMS DIE EEN KEER PER WEEK TRAINEN GEBRUIKEN DE INDIVIDUELE TRAININGEN WEKELIJKS EN AAN HET EIND VAN DIE MAAND DE WEDSTRIJDGERICHTE TRAINING.

Maandag 29 oktober start thema: Doorkomen via de zijkanten (totaal aantal weken: 4)

Woensdag 14 november (3e week) begeleiding

Voordelen:

• Vereniging en trainers krijgen intensieve begeleiding.
  • Er ontstaat meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden.
  • De trainers krijgen maandelijks ondersteuning, begeleiding en feedback.
  • Via maandelijkse analyses per trainers kunnen de trainers zich individueel ontwikkelen.
  • Maatwerk wordt geboden.
  • Trainers hoeven niet zelf op zoek naar oefenstof op internet, etc.
  • Iedere jeugdspelers krijgt een gestructureerde jeugdopleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau.
  • Alle trainers werken vanuit dezelfde visie.
  • Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers overzichtelijk en herkenbaar wat er aan de jeugd geleerd moet worden in welke periode.

Door hier als trainer mee aan de slag te gaan, zal het opleidingsniveau voor alle jeugdspelers verder toenemen binnen de jeugdopleiding van VV Kapelle. Veel plezier en succes met de vertaling in de praktijk.

Met sportieve groet,

Mark de Horn