Beste jeugdtrainers/leiders,

Na een veelbelovende start, vorig seizoen, is dit het tweede seizoen dat het Rode Draad-leerplan wordt toegepast binnen de jeugdopleiding van vv Kapelle. Het eerste maandthema is de opbouw van achteruit. Dit thema start vanaf maandag 20 augustus.Via het Rode Draad-leerplan kunnen jeugdtrainers en leiders zich voorbereiden. Maandag 3 september is er begeleiding en ondersteuning aanwezig tijdens de trainingen. Tevens worden er analyses gemaakt zodat iedereen passende feedback ontvangt.

- Maandag/dinsdag zijn de individuele trainingen (maandthema) van toepassing.

- Woensdag/donderdag zijn de wedstrijdgerichte trainingen (maandthema) van toepassing.

Programma Rode draad leerplan vv Kapelle Seizoen 2018-2019, tot december:
Maandag 20 augustus start thema: opbouw van achteruit
Maandag 3 september (3e week) begeleiding
Maandag 17 september start thema: verplaatsen van het spel
Dinsdag 2 oktober (3e week) begeleiding
Maandag 29 oktober start thema: Doorkomen via de zijkanten
Woensdag 14 november (3e week) begeleiding
Maandag 26 november start thema: Verbeteren van de voorzet
Donderdag 13 december (3e week) begeleiding

Zoals besproken gaan wij van de volgende vertaling in de praktijk:

- Ieder maand-thema wordt zowel individueel maandag of dinsdag) als wedstrijdgericht (woensdag/donderdag) getraind.
- Per leeftijdsgroep staan de voorbeeldtrainingen per maandthema in het Rode draad boek.
- Trainers passen hun training aan op leeftijd en niveau.
- Gedurende de maand wordt de training uitgediept naar de inzichten van de trainer(s) aan de hand van de ontwikkeling van de spelers.
Voordelen:
- Vereniging en trainers krijgen intensieve begeleiding.
- Er ontstaat meer samenhang tussen de diverse trainingen en wedstrijden.
- De trainers krijgen maandelijks ondersteuning, begeleiding en feedback.
- Via maandelijkse analyses per trainers kunnen de trainers zich individueel.
- Trainers hoeven niet zelf op zoek naar oefenstof op internet,etc.
- Iedere jeugdspelers krijgt een gestructureerde jeugdopleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau.
- Alle trainers werken vanuit dezelfde visie.
- Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers overzichtelijk en herkenbaar wat er aan de jeugd geleerd moet worden in welke periode.

Door gezamenlijk vanuit dezelfde visie te trainen en te coachen kan de jeugd binnen vv Kapelle zich optimaal ontwikkelen wat de doorstroming van onderaf richting oudere jeugd en senioren zal verbeteren.

Alvast een plezierig en succesvol seizoen gewenst!

Met sportieve groet,Mark de Horn
Coordinator Jeugdvoetbalopleiding