Wat een geweldig mooie dag zaterdagmiddag. Yerseke kon kampioen worden en Kapelle moest winnen om kans te houden op nacompetitie. Geweldig veel publiek, spandoeken, fakkels vuurwerk. Het was er allemaal. Geweldig om mee te maken. Van de eerste tot de laatste minuut spanning in deze mooie derby die echt ergens om ging.

Kapelle begon met tweede keeper Lars Francke op doel. Hij keepte goed en voorkwam twee zekere doelpunten. In de verdediging voor laatste man Marco den Deurwaarder stonden Urven Bernardino, Ruben de Jonge en Niels van Herk. Die hebben geweldig werk verzet door de 3 spitsen van Yerseke uit te schakelen en geen kansen weg te geven.  Groot compliment hoe Ruben Arjen de Koeier aan banden heeft gelegd. Op het middenveld loopwonder Salim Achoui, Wout Vink die er voor zorgde dat oud Kapellespeler Tom Laureys de spitsen niet kon bereiken en Rob Schalkoort, aan de bal de beste van het veld en wekelijks een genot om naar te kijken. In de voorhoede Jordy Matondo, Jasper Vink en Souliman Abali. Op de bank Job van der Vrie , Cas de waard, Sander Schrier en Reinier Goedemond.

Kapelle startte fel en liet direct zien geen kadotjes weg te geven. Binnen 4 minuten had het door 2 enorme kansen al 2 – 0 voor kunnen staan. Eerst Jordy en even later Salim na goed doorzetten van  Jasper hadden al kunnen en eigenlijk moeten scoren. Yerseke stelde er als kampioenskandidaat niet veel tegenover. In de 26e minuut een geweldige redding van Lars op een kopbal van Pekaar. Kapelle voetbalt beter dan Yerseke en het is wachten op een doelpunt. In de 38e minuut komt het doelpunt  maar wel aan de verkeerde kant . Geheel onnodig schiet Marco de bal naar Ruben Pekaar die Lars passeert. 0 – 1. Dit is direct ook de ruststand.

Na de rust als Reinier Goedemond Souliman vervangt is er voorin meer gevaar. Rechtsback Goeman van Yerseke kan de behendige Reinier alleen met overtredingen afstoppen. Kapelle dringt de gehele tweede helft aan maar tot scoren komt het niet. Job komt voor Rob en Cas voor Wout . Dit jaar de kracht van Kapelle is dat wissels geen verzwakking zijn en direct meekunnen. Bij Yerseke wordt ook gewisseld en spits de Koeier gaat op het middenveld spelen om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 86e minuut is het wel raak als Marco mee opkomt en met een goede pass Urven op links aanspeelt. Die geeft voor en Reinier kopt de bal vallend tegen het net. De verdiende gelijkmaker. 1 – 1. Jammer dat het niet 10 minuten langer duurde want dan hadden we gewonnen. Nu is het kampioenschap van Yerseke uitgesteld en staat Kapelle met lege handen want concurrent VCK heeft gewonnen en speelt nacompetitie.

Mannen bedankt voor deze geweldige wedstrijd waar iedere speler tot het gaatje is gegaan om de 3 punten op Kapelle te houden. Nog 1 wedstrijd tegen Vlissingen die nergens meer om gaat.

50 punten uit 25 wedstrijden en als vijfde eindigen is bijzonder en komt in geen enkele competitie voor. Bedankt voor het leuke seizoen wat jullie mij en andere supporters hebben gegeven.

Volgend jaar gaan we er weer voor.

Supportersoog