Zonder de geblesseerden Abali, Matondo, Van de Vrie en Schrier en zonder de trainers Jaimy van Bloppoel en z’n vervanger Olaf Filius begon coach Jos Minderhoud met de volgende opstelling: Niels Zoutewelle op doel achter Niels van Herk , Marco den Deurwaarder, Stijn Driessen en verrassend tweede elftal speler Bart Zondervan. Op het middenveld naast Wout Vink en Rob Schalkoort de A junior Jan Corné van der Wekken. Jasper Vink in de spits en Martijn van der Ploeg en Reinier Goedemondt op de vleugels.

Rijdend naar Vlissingen was ik zeer benieuwd of de groep na de afgang van vorige week tegen Noormannen en zonder de trainers en met veel geblesseerden enige kans zou maken tegen ongeslagen koploper Walcheren. Eerlijk gezegd had ik er niet veel vertrouwen in.

Vanaf de eerste minuut liet Kapelle zien dat het naar Vlissingen was gekomen om punten te halen en zich te revancheren van de slechte pot van vorige week. Voorin lieten Jasper, Reinier en Martijn zien dat ze in een 3 mans voorhoede veel lekkerder en gevaarlijker zijn dan op een 4 mans middenveld. Het gevaar van de jonge vleugelspelers was groot en de ervaren backs van Walcheren hadden alles nodig om Reinier en Martijn af te stoppen. Al in de derde minuut heeft Reinier de kans om te scoren maar stuit op de keeper. Ook Walcheren is gevaarlijk maar keeper Niels redt 2x goed. Stopper Bart speelt alsof hij nooit is weggeweest en de jonge debutant Jan Corné speelt brutaal en laat zien mee te kunnen op dit niveau. In de 25e minuut scoort Walcheren de 1 – 0 als de rechtsbuiten doorkomt en Bart niet kan voorkomen dat spits Zinelli scoort. Kapelle toont veerkracht en 3 minuten later scoort Reinier uit de rebound van een goed genomen vrije trap van Marco. De rest van de eerste helft gaat de wedstrijd heen en weer met Walcheren meer in de aanval maar Kapelle zeer gevaarlijk op de counter.

In de tweede helft neemt Kapelle meer het initiatief en krijgt via Reinier nog een goede kans. Halverwege de tweede helft komt Tristan voor Martijn en Pito voor Stijn. De laatste 5 minuten begint Walcheren het initiatief over te nemen maar creëert geen kansen. Iedereen legt zich neer bij een gelijkspel wat een terechte uitslag zou zijn. Tot in de 90e minuut. Niels wordt uitgespeeld en de linksbuiten zet scherp voor. Bart probeert te voorkomen dat Zinelli scoort en tikt de bal langs keeper Niels. Kapelle neemt risico’s en wil tegen beter weten in voor de 2 – 2 gaan maar uit de counter scoort Walcheren de 3 – 1. Mannen ondanks de regen en de kou heb ik genoten van jullie inzet en van jullie spel. Deze jonge ploeg had meer verdiend. We zijn gezakt naar de zesde plaats met 15 uit 10. Zaterdag uit naar RCS en de week erop thuis tegen Veere. Als jullie zo spelen als tegen Walcheren is dat met de kerst 21 uit 12. Succes.

Supportersoog.