Het was zaterdag aansluiten of voorlopig afvallen voor een positie op kop van het klassement. Een zogenaamde 6 punten wedstrijd.

Trainer van Bloppoel begon met de vaste 4 verdedigers Niels, Marco, Sander en Stijn voor keeper Niels Zoutewelle en startte met 2 spitsen Jordi en Souliman voorin. Het middenveld was door de schorsing van Rob ingevuld met Wout Vink, Jasper Vink, Martijn van der Ploeg en Reinier Goedemondt. Op de bank Urven Bernardino, Cas de Waard en Jan Corné van der Wekken.

Het begin was van beide kanten slordig. Beide verdedigingen speelden goed en kansen zijn er de hele wedstrijd  op een paar schoten van afstand na niet geweest. Bij Kapelle viel op dat de aansluiting van de linies in de opbouw niet liep. Vooral het jonge middenveld speelde vooral bij balbezit ongeorganiseerd en niet breed genoeg. Dit kunnen ze veel beter dan ze vandaag hebben laten zien. Weinig aanvallen over de vleugels waar Kapelle anders wel gevaarlijk kan zijn. Souliman en Jordi werden goed verdedigd door het blok van Arendskerke en omdat o.a.  Sander de gevaarlijke spits Harinck van Arendskerke ook goed en kort dekte, ontstonden er geen kansen. Het was een wedstrijd op het middenveld zonder kansen. Ik had gehoopt dat trainer van Bloppoel het laatste kwartier vol voor de winst zou gaan door met 2 diep spelende buitenspelers over de vleugels aan te vallen. Ik vermoed dat hij toch zuinig was op het punt en vooral niet wilde verliezen. Na 90 minuten een spannende wedstrijd gezien met een hard werkende ploeg. Resultaat is dat we zakken naar de vijfde plaats achter VCK en Luctor die nu op 3 en 4 staan. Zaterdag thuis tegen Noormannen. Dan zijn 3 punten echt nodig om te blijven strijden voor de bovenste plaatsen. Succes mannen.

Supportersoog