Na de sterke wedstrijd van het jonge team van Kapelle tegen Apollo was de verwachting tegen Rillandia hoog. Het team was weer jong want 8 van de 11 spelers zijn 23 jaar of jonger. Direct vanaf de aftrap is te zien dat Kapelle beter is. Na 6 minuten de eerste grote kans als Reinier Goedemondt z’n man passeert en voorzet op Jasper Vink die volkomen vrij op de paal schiet. Hierna nog wat kansjes voor Kapelle tot Rillandia in de 9e minuut aanvalt en door slordig verdedigen de 0 – 1 scoort. Kapelle is een kwartiertje van slag en is de regie over de wedstrijd kwijt. Daarna kansen voor Goedemondt en Abali maar gescoord wordt er niet. In de laatste minuut van de eerste helft komen Kapelle op 1 – 1 als  Marco den Deurwaarder een vrije trap van 20 meter hard langs de paal schiet.

In de tweede helft komen Gerben Nicolasen en Jordy Matondo, Souliman Abali en de geblesseerde Jasper Vink vervangen. Rillandia blijkt een stugge tegenstander maar Kapelle gaat beter verdedigen en krijgt kansjes. Het voetbal is slordig maar de mannen werken hard en laten zien dat ze willen winnen. In de 67e minuut scoort Niels van Herk zeer beheerst de 2 – 1 na goed voorbereidend werk van Reinier. Daarna krijgt Kapelle kansen om de wedstrijd te beslissen voor Wout Vink en de sterk ingevallen Jordy. In de 82e minuut komt Arjen de Vries in het veld voor Martijn. In de 93e minuut kan Wout Vink het duel beslissen maar hij schiet op de keeper. Eindstand 2 – 1 en 6 punten voor de beker. Aanstaande zaterdag moet er gewonnen worden van METO dat ook 6 punten heeft maar een beter doelsaldo. Bij gelijk of verlies liggen we uit de beker. Mannen succes.

Supportersoog