De eerste dag van de competitie mag v.v. Kapelle niet ontevreden zijn. Het eerste uit gelijk tegen Luctor Heinkenszand en het tweede en het derde pakken beiden 3 punten. De kop is eraf.

De nieuwe trainer Jaimy van Bloppoel had na 4 oefenpotjes en 3 bekerwedstrijden het volgende team bedacht. In het doel had hij voor Niels Zoutewelle gekozen. Achterin Niels van Herk, Sander Schrier, Marco den Deurwaarder en Stijn Driessen. Op het middenveld Jasper Vink, Rob Schalkoort en Wout Vink. In de voorhoede Martijn van der Ploeg, Reinier Goedemondt en Jordy Matondo. Op de bank Cas de Waard, Job van de Vrie en de van een blessure teruggekomen Urven (Pito) Bernardino.

Voor de rust was het eerste half uur voor Kapelle met in de 20e minuut een grote kans voor Martijn nadat Reinier op links knap was doorgebroken. De rest van de eerste helft ging het niet goed met Kapelle. De aanvallers werden niet bereikt en de verdediging die goed gestart was, gaf plotseling meerdere serieuze kansen weg. Gelukkig wist de spits het doel niet te vinden of stuitte op de sterk spelende en coachende Niels Zoutewelle.

In de tweede helft besluit trainer van Bloppoel een aantal omzettingen te doen. Job komt op het middenveld voor Rob en Pito komt voor Niels. Tevens ruilt hij Jasper en Reinier van positie. Jasper zorgde voor meer dreiging als rechtsbuiten en Reinier bracht als aangever achter de spitsen meer voetbal. Kapelle nam vanaf de start het initiatief. Maar, na onnodig balverlies op het middenveld stond Kapelle in de 55e minuut verdedigend slecht opgesteld en scoorde Heinkenszand onverdiend de 1 – 0. Kapelle was vervolgens beter maar wist op een klein kansje van Jordy na weinig kansen te creëren. In de 80e minuut voorkomt Job met een knappe verdedigende actie de 2 – 0. Even later schiet Reinier net naast na een mooie combinatie met Martijn. Een minuut later is het wel raak als de doorgebroken Jasper via de hand van Keeper Lars de verdiende gelijkmaker 1 – 1 scoort. In de laatste minuten krijgen beide teams kansen om de winnende te maken maar hebben geen succes. Een neutrale toeschouwer zou zeggen: een terecht gelijkspel.

Zaterdag thuis tegen Bevelanders moeten de punten op Kapelle blijven. Kom kijken zou ik zeggen.

Supportersoog.