Na 2 zeer slechte oefenwedstrijden tegen Krabbendijke  (3 -9 verlies ) en Lebo ( 2 – 2 ) en een goede oefenwedstrijd tegen Nieuwdorp ( 3 – 2 verlies ) heeft Kapelle de stijgende lijn doorgezet. Zaterdag werd ondanks dat 5 spelers niet beschikbaar waren tegen Apollo met een zeer jonge ploeg ( 5 man 20 jaar of jonger ) netjes met 2 -6 gewonnen van Apollo.

De nieuwe trainer startte met Justin Meulpolder in het doel. In de achterhoede Niels van Herk op rechts ,Stein Driessen op links en in het centrum Sander Schrier voor laatste man Wout Vink. Op het middenveld controlerend Cas de Waard met daarvoor op links Job van de Vrie en op rechts Jordy Matondo. In de voorhoede Souliman Abali in de spits met Reinier Goedemond op rechts en Martijn van de Ploeg op links. Op de bank Gerben Nicolassen, Ruben de Jonge en Arjen de Vries.

In de eerste helft een beter Kapelle met regelmatig leuk verzorgd voetbal. Verdedigend hadden de mannen het eerste kwartier moeite met de actieve snelle spitsen van Apollo maar na 15 minuten kwam Kapelle met 0 – 1 voor toen Jordy een goede pass gaf op Souliman die goed afrondde. Erg leuk in de eerste helft waren de prachtige passeeracties van jongeling Martijn van de Ploeg die 4 x achter elkaar de verdediger knap uitspeelde. Kansen kwamen er niet uit omdat de rest van de aanvallers er nog niet op zijn ingespeeld.

In de tweede helft na 10 minuten scoort Martijn na weer een mooie actie verdiend de 2 – 0. Direct erna wisselt van Bloppoel Souliman en Cas voor Arjen en Gerben. Reinier , die na de wissels op het middenveld gaat spelen heeft na een lange rush de 0 – 3 op de schoen maar schiet tegen de lat. In de 65e minuut gaat achterin alles fout, scoort Apollo tegen en is het weer even spannend. In de 75 e minuut komt Ruben erin voor Niels. Hij is direct beslissend met een pass op Arjen die Jordy laat scoren en even later betrokken is bij een mooie combinatie die Martijn afrond. Apollo komt nog terug tot 2 – 4 voordat nieuwe man Arjen de Vries z’n visitekaartje afgeeft en 2x scoort. Ruststand 0 – 1 en eindstand 2 – 6.

We missen de rushes van Salim Achoui maar nieuwe mannen als Stein Driessen, Martijn van de Ploeg en Arjen de Vries geven hoop. Trainer Jaimy van Bloppoel heeft keuzes voor bijna alle plekken van het team. Met z’n duidelijke visie op voetbal en hoe op iedere plek in het team bij aanval en verdedigen moet worden gevoetbald zal het een strijd worden voor alle selectiespelers om een basisplaats te krijgen. Ik zie uit naar de rest van het seizoen. Zaterdag om half 3 thuis tegen Rilland. Kom kijken want het is de moeite waard.

Supportersoog