Omdat supportersoog er niet was heeft zn vervanger een verslag gemaakt van de wedstrijd.

Kapelle start met een basis van Niels in het doel. Een verdediging van Niels Marco en Sander. Een uitgebreider middenveld met Stijn en Martijn als buitenspelers en Job en Rob als centrale spelers, Reinier als meest aanvallende persoon. En een aanval van Jordi en Souli. Op de bank Wout, Urven en Jordy de Kok.

Vanaf de eerste minuut is het duidelijk welke ploeg vanmiddag het spel gaat maken. Kapelle heeft een duidelijke opvatting en strategie. Trekt het spel naar zich toe en probeert te domineren met verzorgd voetbal. Ook weet het dat het snelheid heeft in het team. De intentie om daar slim en doelgericht mee om te gaan, is een logische insteek.

Rond de 10e minuut zien we de eerste kans voor Jordi. Souliman geeft de assist op Jordi bij de tweede paal. Jordi mist net de finesse om te scoren. De bal gaat over en mist het netje. Het lukt Kapelle om voetballend het veldoverwicht te houden en zeker via de aanvallende impulsen van Reinier en Martijn aan te dringen. Helaas is de eindpass vaak niet goed en mist de afronding het venijn. De keeper van GPC doet het niet onverdienstelijk en laat zich gelden in zijn zestienmeter.

Rond de 40e minuut krijgt Kapelle te maken met de counter op de rechterflank van de snelle buitenspits Joep Geijs van GPC. Hij trekt goed door, verslindt verdediger Niels en rondt af. Via enig geluk gaat het balletje langs keeper Niels. Iedereen is stomverbaasd, want Kapelle staat plotseling, zeer tegendraads met 0-1 achter. Een klein voetbalwetje hoor ik er velen denken.

In de laatste fase komen de mannen van trainer Bloppoel nog goed weg als spits de Pagter van GPC dichtbij een tweede doelpunt komt. Gelukkig staat Niels op de goede plaats en behoedt Kapelle voor de 0-2 achterstand.

Scheidsrechter Kuijpers vindt het dan welletjes en fluit af. Ruststand 0-1. In de rust bewaart Kapelle de kalmte. Weet dat als het blijft voetballen en de grip op de wedstrijd houdt de kansen zich veelvuldig gaan aanbieden. Echter weet het ook dat er meer scherpte en focus moet zijn op de afronding! Trainer van Bloppoel besluit om Wout in te zetten op de plaats van Job.

Als de tweede helft zich openvouwt, is het Reinier die de toon zet. Via Souliman krijgt hij de assist om de goede kans te verzilveren. De bal zeilt helaas weg van het goal. Even daarna ontneemt keeper Max Leijer hem in de scrimmage de bal en belet zo het tegendoelpunt. Het is duidelijk dat de wedstrijd in handen komt van Kapelle die het balletje rond spelen en de openingen te zoeken. Martijn wordt met regelmaat gezocht om z’n actie in te zetten op de rechterflank. Het wil niet renderen.

Tegen de 60e minuut komt de beloning dan toch. Het is Jordi die friemelt en frommelt, maar toch net aan het langste eind trekt. Met een katachtige beweging scoort hij de gelijkmaker. Kort daarna zien we dat Souliman de bal krijgt op de zestienmeter na goed combinatiespel van het middenveld. Hij rondt beheerst af met het rechterpootje in het rechterhoekie. Hoppa, Kapelle leidt met 2-1!

Een manier om de wedstrijd souverein uit te spelen, zakelijk en droog,  heeft Kapelle nog niet gevonden. Het spel wordt rommelig en nerveus. Keeper Niels en de defensieve lijn onder leiding van Marco moeten er meerdere keren aan te pas komen om grip te houden op de voorsprong.

In de laatste fase worden Urven en Jordy er nog ingebracht voor Martijn en Souliman. Op de bank worden er stiekem afspraken gemaakt: “Urven geeft in de laatste minuut de assist op Jordy en Jordy scoort”.

De mannen hebben zich aan de afspraak gehouden, want ver in blessuretijd, in de 93e minuut geeft Urven de eindpass op Jordy die niet kan missen. Eindstand 3-1 en echt wel verdiend. Kapelle handhaaft daardoor de derde plaats in de rangschikking.

Volgende week de uitwedstrijd richting Zaamslag. We hopen op een voortzetting van vorig voetbaljaar waarin Kapelle z’n beste tweede helft van het seizoen speelde en Zaamslag alle hoeken van het veld liet zien. Forza Boys! Ga ervoor!