In november speelde Kapelle uit tegen Zaamslag een beste wedstrijd. Na 108 minuten stonden ze 1 -2 voor maar de scheidsrechter liet vreemd genoeg toen 19 minuten doorspelen en Zaamslag maakte 2 – 2. Vandaag had trainer van Bloppoel de opstelling aan Zaamslag aangepast en startte met Justin Meulpolder in het doel, met voor laatste man Marco den Deurwaarder 2 mandekkers, Sander Schrier en de gelukkig teruggekeerde Pito. Achter de 2 spitsen Martijn van der Ploeg en Jordi Matondo een 5 mans middenveld met van rechts naar links: Stijn Driessen, Cas de Waard, Rob Schalkoort, Wout Vink en Jan-Corné van der Wekken. Op de bank: Jasper Vink, Niels van Herk en Job van de Vrie. Reinier Goedemondt was geschorst.

Kapelle begint fel en krijgt via Matondo en van der Ploeg in het eerste kwartier wat kansjes. De grootste kans is voor Zaamslag in de 74e minuut als een goed genomen vrije trap uit de kruising wordt getikt door de sterk keepende Justin. Terecht 0 – 0 in de rust bij een wedstrijd waar het publiek genoot van het mooie weer maar ook van de spannende leuke wedstrijd.

In de tweede helft komt Jasper Vink voor de in de eerste helft goed spelende Pito. De gehele tweede helft speelt zich af op het drukke middenveld. Beide teams weten hun 2 spitsen niet te bereiken. In de 56e minuut heeft Jan-Corné van der Wekken de enige kans van de tweede helft maar schiet naast. In de 74e minuut komt Job van de Vrie. Hij vervangt de positieve verrassing van het seizoen JC van der Wekken. Na een aantal beste wedstrijden in het centrum achter de bal speelde hij vandaag minder gelukkig aan de zijkant. Wie het eerst scoort wint de wedstrijd zeggen we langs de kant. Het jonge team van Kapelle (5 spelers onder de 20 jaar) gaat slordiger spelen en kan aanvallend zonder vleugelspelers geen kansen creëren. In de 82e minuut gebeurt wat we vrezen. De enige kans die Zaamslag krijgt, gaat erin. 0 – 1. Het verwachte offensief met 4 spitsen komt niet en Zaamslag neemt de 3 punten mee naar Zeeuws-Vlaanderen.

De eerste 8 wedstrijden haalden we 15 punten. De tweede 8 wedstrijden slechts 3. Meedoen voor de eerste 4 plaatsen is voorbij. Helaas kijken we naar beneden want de nummer 12 heeft slechts 3 punten minder. Mannen, we hebben nog 10 wedstrijden te gaan. Dat is nog 30 punten en tegen Walcheren en Luctor Heinkenszand is bewezen dat jullie van niemand hoeven te verliezen als jullie er zelf in geloven. Donderdagavond oefenen in Wemeldinge en volgende week knallen tegen VCK.

Supportersoog