Omdat Martijn van der Ploeg afwezig was speelde Jasper Vink, die tegen Bevelanders goed speelde als rechtsachter, weer in de voorhoede en speelde Niels van Herk rechtsachter. Verder was de opstelling dezelfde als tegen Bevelanders.

Kapelle start slecht, is onder de indruk van de fysiek sterke spelers van Kruiningen en komt de eerste 20 minuten niet in haar spel.  Na 10 minuten moet de aan de nek geblesseerde Job zich laten vervangen door Cas. In de 23 minuut de eerste kans als Reinier van rechts voorzet en Jordy naast kopt.  Kapelle gaat beter voetballen en neemt het initiatief over van Kruiningen tot plotseling Jordy zich ergert aan de erg slecht fluitende scheidsrechter en  in de dertigste minuut volkomen onnodig 2 gele kaarten, de eerste wegens praten en de tweede door onnodig door te gaan op de keeper die de bal al vast heeft, pakt en kan gaan douchen. Kapelle is even van slag maar met 10 man niet minder dan de 11 van Kruiningen. In de laatste minuut voor rust krijgt Kruiningen een grote kans als de buitenspelval fout gaat. Keeper Niels Zoutewelle is zeer attent en voorkomt de 1 – 0.

Na de rust komt Pito voor Niels van Herk.  Ook met 10 man moet  dit Kapelle kunnen winnen van Kruiningen. Dat gaat echter niet als een aantal spelers zich drukker maken om de dramatisch slecht leidende scheidsrechter wat ten koste gaat van focus op het eigen spel en resultaat. Nadat Niels een schot uit de kruising heeft getikt wordt hij in de 68e minuut gepasseerd als de verdediging blijft staan als een speler doorbreekt. 1 – 0. In de 80e minuut bijna 2 – 0 als Kruiningen uit een vrije trap op de lat schiet. Kapelle probeert het wel maar de aansluiting tussen de linies is niet goed genoeg om kansen te creëren. Mannen snel vergeten en volgende week tegen Vlissingen minder praten(5 gele kaarten voor commentaar is echt niet goed ) maar voetballen en 3 punten pakken.

Supportersoog