Wat een middag. In de 50 jaar dat ik op voetbalvelden kom heb ik dit nog nooit meegemaakt. Na 90 minuten staat Kapelle met 1 - 2 voor en verwacht je wat blessuretijd. Vervolgens trekt de scheidsrechter er volgens eigen zeggen terecht 19 minuten en 52 seconden bij. Op zich is dat, behalve dat het van m’n biertijd afgaat, niet erg. Dit keer wel, want de man is volledig de kluts kwijt, strooit met gele kaarten, geeft Rob Schalkoort een rode kaart en Zaamslag maakt 9 minuten in blessuretijd de gelijkmaker. Heel bijzonder dat een scheidsrechter de echte speeltijd op z’n nieuwe horloge bijhoudt zoals dat bij zaalvoetbal hoort. Niemand die dit begreep. Ook de mensen van Zaamslag en de KNVB niet. Wij zijn wel onterecht 2 punten kwijt.

Omdat Wout Vink geblesseerd en Reinier Goedemondt ziek thuis bleven, begon trainer van Bloppoel met de volgende opstelling: Niels Zoutewelle in doel. Hij koos verrassend niet voor Sander Schrier die op de bank startte maar voor Stijn Driessen en Niels van Herk als mandekkers voor Marco den Deurwaarder. Op het 5 mans middenveld Jasper Vink, Cas de Waard, Rob Schalkoort, Job van de Vrie en Martijn van der Ploeg en de twee spitsen Souliman Abali en Jordi Matondo. In het eerste kwartier staat het niet goed bij Kapelle en is Zaamslag agressiever en sterker. In de 12e minuut scoort Zaamslag de verdiende 1 – 0 na een mooie aanval vanaf de rechterkant. Als het wachten op de 2 – 0 is, wisselt van Bloppoel z’n mandekkers en gaat Niels op de sterke rechterspits van Zaamslag spelen. Terwijl Kapelle nog onder druk staat ontsnapt Jasper Vink op links en geeft knap voor op spits Abali die met een schuiver in de hoek scoort 1 - 1. Zaamslag kan het hoge tempo niet volhouden en Kapelle gaat beter voetballen. In de 35e minuut wordt Abali door de keeper neergehaald waarna Marco de strafschop goed inschiet 1 – 2. Jammer dat de spitsen niet scherper waren toen de keeper een goed genomen vrije trap van Rob niet onder controle kreeg. Ruststand 1 – 2.

In de tweede helft gaat de wedstrijd gelijk op en tot de 85e minuut zijn er weinig kansen. De creativiteit van Reinier wordt gemist om de wedstrijd in het slot te gooien. Wel gaat Zaamslag agressiever spelen wat vooral Martijn veel blauwe plekken oplevert. De ervaren verdedigers van Zaamslag kunnen alleen keihard ingrijpen als ze gedold worden door de technische Martijn. In de 85e minuut speelt Jasper Abali vrij maar die mist anders dan we van hem gewend zijn. Dat is jammer want daarna begint alle ellende met de scheidsrechter en z’n nieuwe klokje. Tristan Herselman valt in voor de geblesseerde Jordi. Als Rob een lelijk woord zegt tegen de aanvoerder van Zaamslag, die wederom Martijn onderuit schopt, krijgt hij onterecht rood en zijn de rapen gaar. Sander komt voor Martijn om de verdediging te versterken. Er wordt maar niet afgefloten. Kapelle is van slag en Zaamslag blijft in de gelijkmaker geloven die 9 minuten in blessuretijd ook komt. 5 minuten later hebben we zelfs geluk als we te graag de winnende willen maken en Zaamslag bij een uitbraak een grote kans krijgt. Gelukkig belandt het schot op de paal. Na bijna 20 minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en weet ik het zeker. Je hoeft niet in een boom te hangen om een eikel te zijn. Teleurgesteld en kwaad gaan we terug naar Kapelle. Volgende week vrij en de week erop thuis tegen Arendskerke die nu 5 punten boven ons staan. Succes mannen.

Supportersoog