Selectie criteria voor het samenstellen van teams voor het nieuwe seizoen:
- Selectie op talenten vanaf E-pupillen (dus niet Mini en zo weinig mogelijk in F)- Standaard teams (A1, B1, C1, D1, E1) op volle sterkte (prestatief)
- Indeling van "2e" teams (B2, C2, D2, E2) ook op sterkte maar er wordt voor 1e jaars spelers ook al naar het daarop volgend seizoen gekeken. Zij moeten siezoen daarna B1, C1, D1, E1 worden.- Bij lagere E teams, F en Mini teams zoveel mogelijk op vriendjes en klasgenootjes selecteren.- Indeling geschiedt ten alle tijde op spelers en niet op ouders die toevallig trainer en/of leider zijn.- Oudere meisjes proberen we in een meisjesteam te plaatsen.
- Technische commissie (TC) bepaalt de standaard teams in overleg met trainers van deze teams
- De werkgroep jeugd en TC bepalen overige teams m.b.v. trainers.- Nog (steeds) geen lid, dan niet geplaatst in een team, maar geplaatst in een nieuw te vormen team. Deze teams gaan van start bij voldoende spelers en kader.- Iedereen moet kunnen voetballen op zaterdag. Dus geen grote teams terwijl een ander team tekort komt en niet kan spelen. Dat houdt soms in dat spelers in een andere leeftijdsklasse spelen.- Teams die op zaterdag te weinig spelers hebben krijgen hulp van andere teams. Het kan zijn dat je een keer met een ander team meegaat maar ook dat je meer dan 1 wedstrijd speelt.